Милошоски: Полицијата грубо ги крши човековите права на Ромите со тепање, честитките на Спасовски биле само предизборна хипокризија

Хибриден режим е и кога полицијата грубо ги крши човековите права на граѓаните, особено на Ромите, со брутално тепање по улици, обвинува Антонио Милошоски.

„Сите честитки на ромски јазик од МВР Спасовски сега испаѓа дека биле само предизборна хипокризија, накитена со пакет прехрамбени производи, кон оние кои денес се реални жртви на полициското насилство“, пишува тој.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1757338224424247
Advertisements

Поврзани вести