Македонските оператори ги исклучија националните телевизии

Македонските оператори околу 18 часот ги остварија најавите и го прекинаа реемитувањето на сите ТВ-програми, освен на националниот сервис МРТВ.

Ова е во знак на протест поради, како што велат наметнатите неуставни обврски во Законот за аудио и аудиовизуелни услуги.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста