НАЈНОВИ ВЕСТИ

Делови од Скопје утре ќе останат без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 10.09.2020 година ( четврток ) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08.00 до 15.30 часот, корисниците од селата Јаболце, Нова Брезница, Држилово, Патишка Река, објектите на ловиштето Јасен (општина Сопиште) Елово, Осинчани, Црн Врв и Малчиште. (општина Студеничани)

– во периодот од 08.30 до 13.00 часот, корисниците од бул. 12 – та Македонска Ударна Бригада од бр.34 до бр.38 и корисниците од ул. Ван Гог од бр.6 до бр.10. (општина Аеродром)

– во периодот од 09.00 до 12.00 часот, дел од корисниците од село Морани лоцирани под џамијата. (општина Студеничани)

– во периодот од 09.00 до 14.30 часот, дел од корисниците од село Долно Количани лоцирани во долниот дел од селото, како и корисниците од ул.3. (општина Студеничани)

– во периодот од 12.00 до 14.30 часот, корисниците од село Ракотинци – место викано Црвена Прс. (општина Сопиште)

– во периодот од 14.00 до 16.00 часот, објектот на Макпетрол лоциран во близината на ОХИС, додека можни се прекини во снабдувањето се електрична енергија на корисниците кои се напојуваат од ТС Рудине и ТС Нутривет во склоп на фабриката ОХИС.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста