Делови од неколку општини денеска ќе останат без електрична енергија

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 21.08.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 09:00 до 16:00 часот, потрошувачите од с.Топлица (опш.Гостивар).

– од 08:00 до 12:00 часот, потрошувачите од дел од ул.Перо Наков, ул.Боривоје Милошевски (опш.Гази Баба).

– од 07:55 до 13:00 часот, потрошувачите од дел од с.Романовце, околу маркет Елида (опш.Куманово).

– од 10:00 до 11:00 часот, потрошувачите од Лескоец; дел од ул.Тоде Лупески кон с.Скребатно (опш.Охрид).

– од 13:00 до 15:00 часот, потрошувачите од Баланци; делот према с.Оџовци и дел од с.Оџовци (опш.Струга).

– од 08:30 до 15:00 часот, потрошувачите од населба Теферич, делот кај кана Теферич и околина (опш.Кисела Вода).

– од 09:00 до 13:00 часот, потрошувачите од с.Селце, с.Лавце, ХПП Пена (опш.Тетово).

– од 08:00 до 13:00 часот, потрошувачите од дел од корисниците на ул.Римска, ул.Атинска и ул.Анкарска (опш.Карпош).

– од 08:00 до 14:00 часот, потрошувачите од ул.Црвени Брегови, дел од ул.Љуба Ивановиќ, дел од бул.Босна и Херцеговина до раскрсница со бул.Х.Т.Карпош (опш.Бутел).

– од 07:30 до 14:00 часот, потрошувачите од дел од индустриските корисници од Моински пат кои се напојуваат од трафостаницие Патир, Чомбе, Гетекс и Ракита (опш.Гевгелија).

– од 09:45 до 15:30 часот, потрошувачите од с.Долно и Горно Перово (опш.Охрид).

– од 08:00 до 10:00 часот, потрошувачите од ул.Никола Тесла, почеток на улицата, дел од ул.Доне Божинов, нас.Средорек (опш.Куманово).

– од 08:00 до 09:00 часот, потрошувачите од с.Милетино, с.Волковија, Долни и Горни Челопек, с.Теново, с.Стенче (опш.Брвеница – Тетово).

– од 09:00 до 13:00 часот, потрошувачите од дел од с.Љубин, Даути Комерц и Ука Комерц (опш.Сарај – Скопје).

– од 07:30 до 10:30 часот, потрошувачите од 8ми Март, Христо Татарчев (опш.Велес).

– од 09:00 до 15:00 часот, потрошувачите од дел од ул.Мурат Бафтијари после мостот на р.Пена (опш.Тетово).

– од 09:00 до 14:00 часот, потрошувачите од дел од с.Лажани (опш.Прилеп).

– од 10:30 до 12:30 часот, потрошувачите од поголемиот дел од с.Баланци (опш.Струга).

– од 10:00 до 16:00 часот, потрошувачите од плажа Дупени Бич, Полициска станица за граничен надзор Маркова нога (опш.Ресен).

– од 09:00 до 13:00 часот, потрошувачите од ул.15 од бр.1 до бр.228, дел од ул.Радишанска, патот од црквата до продавницата (опш.Бутел).

– од 08:00 до 12:00 часот, потрошувачите од Доктор Рибар, Карл Маркс и дел од Ѓуро Ѓаковиќ и Тоде Мендол (опш.Куманово).

– од 08:30 до 14:00 часот, потрошувачите од Димко Најдов, 9ти Ноември (опш.Велес).

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 21.08.2020 година, без…

Publiée par Центар за управување со кризи sur Vendredi 21 août 2020
Advertisements