Нацев: За евентуална ескалација мора да се почека на одлуките на Советот за безбедност при ОН

Нацев: За евентуална ескалација мора да се почека на одлуките на Советот за безбедност при ОН

Дали светот основано се плаши од трета светска војна? Безбедносниот експерт Александар Нацев, вели дека тензиите во блискиот исток се вжештуваат, па за евентуална ескалација или деескалација на ситуацијата, мора да се почека на постпаките на Советот за безбедност при Обединетите нации. Тој воедно порачува дека македонските разузнавачки служби, треба одблиску да следат како се развиваат настаните за да се минимизираат дирекни или индиркетни негативни влијанија кон Македонија.

Никола Цветкоски

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста