Милошоски: Собранието не може да работи и одлучува преку online апликации

„Од уставно-правен аспект Собранието не може да работи и одлучува преку online апликации, од едноставна причина што постои јасна уставна норма (чл.69) која налага присуство на собраниските седници, на мнозинство од вкупниот број на пратеници.“ – потенцираше Милошоски во својот фејсбук статус.

Тој додаде дека од етички аспект, би било нееднаквост доколку пратениците физички не одат на работа во Собранието, а во исто време се бара градежниците, медицинскиот персонал, продавачите, возачите, наставниците, судиите, чиновниците и приватниците физички да бидат на своите работни места за са си ја заработат својата плата!

Од уставно-правен аспект Собранието не може да работи и одлучува преку online апликации, од едноставна причина што…

Gepostet von Antonio Miloshoski am Dienstag, 13. Oktober 2020
Advertisements