ДИК ги утврдува редните броеви на гласачкото ливче за парламентарните избори

ДИК ги утврдува редните броеви на гласачкото ливче за парламентарните избори

Денеска на седница се очекува Државната изборна комисија преку ждрепка да го одреди редоследот на гласачкото ливче на парламентарните избори закажани за 8 мај.

Од ДИК велат дека со измени во изборниот законик изгласани на 1 април годинава, се предвидува во време на двојни избори, една ждрепка во ДИК да утврдува редослед и за претседателските и за парламентарните избори. Тоа значи дека редоследот кој беше утврден за претседателските избори ќе остане и на партиите за парламентарните избори.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста