НАЈНОВИ ВЕСТИ

Чакаровски за Алфа: Ќе останеме без работници, ќе нема кој да управува со возовите

Железничкиот сообраќај низ Македонија е во прекин поради бојкот на машиновозачите. Тие бараат додатокот за квалитет да се покачи за 10%, односно да се врати на нивото од 2007-та година. Од министерството за транспорт велат дека годинава во буџетот на министерството предвидени се 430 милиони денари за субвенционирање на патните трошоци, по барање на мж транспорт. Овие пари се префрлаат на месечно ниво.

Борис Грујовски разговараше со машиновозачот Душко Чакаровски кој над 35 години е на македонските шини.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста