БОЛНИЦИТЕ ВО БЕЛГИЈА БАРААТ ЛЕКАРИТЕ СО КОВИД-19 ДА ПРОДОЛЖАТ ДА ОДАТ НА РАБОТА

epa08340321 A healthcare professional wearing protective hand gloves at works at the Oglio Po Hospital, during the coronavirus emergency, in Casalmaggiore, northern Italy, 03 April 2020. Italy is under lockdown in an attempt to stop the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus causing the Covid-19 disease. EPA-EFE/ANDREA FASANI

Лекарите од белгискиот град Лиеж кои се позитивни на коронавирус ќе продолжат да одат на работа.
Околу четвртина од медицинскиот персонал таму е заразен со ковид-19. Досега 10 болници побарале од персоналот кој е позитивен а нема симптоми да продолжи да работи, јавува БИ БИ СИ. Здравствените власти велат оти немале избор и дека нема да дозволат да колабира болничкиот систем.
Претходно, министерот за здравство предупреди дека се блиску до цунами од инфекции кое властите не ќе можат да го контролираат.