Рашела Мизрахи ја предводи коњаницата „Бигорски Манастир – Патот на црешовото топче“

Пратеничката во Собранието од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Рашела Мизрахи, годинава ја предводи коњаницата којашто традиционално секоја година заминува кон Мечкин Камен за да учествува во прославата на празникот Илинден.

“Во чест на Илинден заедно со коњаницата „Бигорски Манастир – Патот на црешовото топче“ тргнавме од Зубовце до славното Крушево.

Ги пренесуваме спомените за славните Илинденци и како се сака Македонија.

Голема е честа да ја предводам коњаницата!
Нека ни е лесен патот низ македонските планини до Мечкин Камен!”

Во чест на Илинден заедно со коњаницата „Бигорски Манастир – Патот на црешовото топче“ тргнавме од Зубовце до славното…

Posted by Рашела Мизрахи on Sunday, July 26, 2020

Advertisements

Поврзани вести