Излезноста до 15 часот е 31,77%

Излезноста до 15 часот на ниво на цела држава е 31,77 %. Вкупно гласале 576,395 граѓани.

Во продолжение излезноста по изборни единици изразена во проценти:

ИЕ 1 – 34,51%

ИЕ2 – 29,98%

ИЕ3 – 37,24%

ИЕ4 – 35,51%

ИЕ5 – 31,5%

ИЕ6 – 22,85%

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста