„Храбро срце“: Донирајте органи како начин за спасување животи

Членовите на Здружението на пациенти со механичка потпора на работата на срцето и нивните поддржувачи „Храбро Срце“, силно ја поздравија првата трансплантација на срце во Македонија.

За нив, тоа значи надеж за втор живот на пациентите на кои им е потребна трансплантација. Упатија апел до семејствата кои ќе се најдат во ваква ситуација да се одлучат да донираат, за да спасат нечии живот, изјави за Алфа Ирена Ралева Најдевска.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста