„Бац у кри“ – Груби употреби слоган кој ја симболизира борбата за независност на Косово

Но ова не се единствените завиени и нетолку завиени пораки кои интегративницте ги упатуваат на своите јавни говори и објави. На вчерашното поставуавње на камен темелникот на Коридор 8, првиот вицепремиер Груби се заблагодари на сите кои помогнале за почеток на изградбата и на крај својот говор го заврши со БАЦ У КРИ, во превод, Вујче, готово е.

Фразата која ја искористи Груби е албански слоган кој почна да се користи во 2008 година, во текот на прогласувањето на незавинсота на Косово од Србија. Слоганот се користел и на маици, пенкала и постери.Креаторите на оваа фраза велат дека ова ја симболизира независноста за која сонувале многу етнички Албанци од крајот на војната во Косово во 1999 година. Каква порака сакаше да испрати првиот вицепремиер Груби засега е нејасно.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста