Папата Франциск легна пред олтарот во празната базилика (Видео)

Папата Фрaнциск легна пред олтарот во празната базилика на Велики петок. Во знак на сеќавање на последните часови од животот на Исус Христос и неговото распнување.

На обредите за Велики петок, обично присуствуваат кардинали, епископи и до 10.000 верници, но овој пат како резултат на пандемијата во базиликата имаше само дваесетина луѓе.

Само папата го бакна крстот на крајот на обредот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста