НОРВЕШКА ВОВЕДУВА НОВИ ОГРАНИЧУВАЊА НА ЈАВНИ СОБИРИ И БОЖИЌНИ ЗАБАВИ

Норвешка воведе ограничување на јавни собири, максимум до 50 лица, а во исто време побара најмногу пет гости да ги посетуваат луѓето во нивните приватни домови.
Соопштението на премиерката дојде пред традиционалните божиќни забави што ги одржуваат компании, здруженија и приватни лица низ Норвешка.
Новите ограничувања ќе важат до почетокот на декември, но може да се продолжат доколку е потребно.