МАКЕДОНИЈА ЈА ПОБЕДИ ГЕРМАНИЈА (2-1) НА КРАЈОТ ОД ПРВИОТ ДЕЛ ОД МУНДИЈАЛСКИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ

Македонија сега има шест бода и со Германија е на делба на второто место во 10-тиот состав од Европската зона во мундијалските квалификации. Ерменија е стопроцентна и е на врвот од групата и тоа ќе биде така до мечот на 2 септември во Скопје во кој ние во меѓусебниот можеме да ги минеме и да избиеме на правата позиција. Во тој втор дел од квалификациите во интервалот до 8 септември ние освен со Ерменија дома ќе играме и со петтиот во моментов Исланд и тоа на гости, и со Романија која е исто зад нас и тоа во Скопје.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста