Коронавирусот зеде 5.356 жртви од Македонија, се заразиле вкупно 155.117 лица

Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во Македонија, од почетокот на епидемијата заклучно со вчера изнесува 155.117, бројката на оздравени пациенти е 147.190.

Коронавирусот зеде 5.356 жртви од Македонија, а бројот на активни случаи изнесува 2.571.

Според епидемиолошки анализи до вчера, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 68432, Активни 1025

Куманово 8809, Активни 235

Прилеп 8287, Активни 104

Тетово 7207, Активни 101

Битола 6288, Активни 179

Велес 5466, Активни 61

Гостивар 5166, Активни 41

Кавадарци 5151, Активни 30

Охрид 4995, Активни 181

Штип 4956, Активни 44

Струмица 4108, Активни 65

Струга 2980, Активни 66

Кочани 2785, Активни 40

Кичево 2554, Активни 75

Гевгелија 2190, Активни 24

Неготино 2184, Активни 20

Свети Николе 1522, Активни 32

Ресен 1234, Активни 33

Крива Паланка 1219, Активни 6

Радовиш 1155, Активни 58

Берово 1028, Активни 2

Делчево 971, Активни 24

Дебар 939, Активни 5

Виница 880, Активни 37

Пробиштип 789, Активни 8

Валандово 665, Активни 3

Богданци 494, Активни 3

Крушево 489, Активни 21

Демир Хисар 397, Активни 17

Демир Капија 396, Активни 0

Кратово 373, Активни 15

Македонски Брод 359, Активни 3

Пехчево 268, Активни 1

Македонска Каменица 249, Активни 12

Дојран 132, Активни 0

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста