Која професија има највозбудлив сексуален живот, а која ја нема таа среќа?

Истражувачите се позанимавале со откривањето на врската помеѓу сексуалниот живот и изборот на кариерата, а резултатите покажале кои професии имаат најбогат и најсиромашен сексуален живот. Во истражувањето учествувале 2.000 мажи и жени, а резултатите покажале дека најмногу секс имаат земјоделците! Дури 33% од нив изјавиле дека имаат секс најмалку еднаш дневно.

На второто место се нашле архитектите, од кои 21% имаат секс еднаш дневно. Трети се фризерите со 17%, а после нив се нашле маркетинг агентите, адвокатите и учителите. Новинарите на оваа листа се нашле со податокот дека имаат секс само еднаш месечно. Од друга страна пак, адвокатите се многу тешки за задоволување, па 27% од нив признале дека глумат оргазам за време на секој однос.

„Во секоја професија постои одредена сличност, но важно е да се земе предвид постоењето на индивидуалните разлики кои влијаат на сексуалноста. Ние очекувавме дека ќе постојат некои трендови, како што е количината на физичка активност кај фармерите за разлика од некој кој се бави со канцелариска работа, што влијаат на количината на енергија и сила. Влијанието на нашите активности се чувствува и на начинот на живот и навиките, но и на сексуалниот живот“, изјавила Кет Мојл, една од истражувачите.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста