Кина повторно и помага на Србија

Од Кина во Србија стигнаа 14 милиони маски, но и машини за нивно производство. Уште еден авион „Ер Србија“ полн со медицинска опрема но и со кинески експерти кои ќе и помогнат на Србија со инсталирање на овие машини за производство на маски, која ги купи Србија, и како во иднина истите  да ги употребуваат. Како што пренесуваат српските медиуми дневниот капацитет за производство на маски ќе биде до 192 илјади.

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста