Во Сад во април без работа останале речиси осум милиони лица

Работодавците во Соединетите Американски Држави, во април отпуштиле 7,7 милиони луѓе, што е знак за длабочината на рецесијата предизвикана од пандемијата. Министерството за труд во земејата објави дека во април нагло опаднале понудите за работни места и за вработување и се намалиле за 16 проценти во март и 31 процент во април. По отпуштањето на 11,5 милиони луѓе во март , лошите резултати во април значат дека американската економија за само два месеца ги загубила добивките што ги градела речиси десет години и дека закрепнувањето би можело да биде долготрајно.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста