Се затвораат плажите на Флорида поради непочитување на мерките против Ковид 19

Повеќе плажи во американската сојузна држава Флорида ќе бидат повторно затворени за да не се собираат голем број луѓе и да се спречи натамошно ширење на коронавирусот. Забраната е за време на одбележувањето на американскиот национален празник – Денот на независноста, на 4 јули. Гувернерот на оваа сојузна држава Рон Де Сантис рече дека собирите на млади доведуваат до зголемување на бројот на пациенти. Најавена е и забрана за служење алкохол во баровите поради тоа што гостите не ги применуваат мерките за заштита. Веќе се затворени неколку ресторани затоа што не го почитувале ограничувањето на бројот

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста