„Луфтханза“ ќе отпушти илјада административци

Германската авионска компанија “Луфрханза“ објави дека планира да отпушти 1000 админстратиивци поради корона кризата, која како што велат силно влијаела на нејзиното работење. Бројот на водечки позиции во управата во “Lufthansa” ќе се намали за 20 проценти. Пресметките исто така покажуваат дека поради катастрофалното влијание на пандемијата на патувањата, 22.000 работни места со полно работно време станале вишок.

Advertisements