ЦРНА ГОРА ВОВЕДУВА ПОЛИЦИСКИ ЧАС: ОД ВЕЧЕРВА ЗАБРАНА ЗА ИЗЛЕГУВАЊЕ ОД ДОМА ОД 19 ДО 5 ЧАСОТ НАУТРО

Угостителските и услужните објекти во Црна Гора од денеска ќе работат од 7 до 18 часот, додека од 19 часот до 5 часот наутро ќе важи забраната за напуштање на домовите. Мерките ќе се применуваат до 8 декември. Освен забраната за движење, од граѓаните се бара целосно да ги почитуваат сите мерки, бидејќи тоа е единствениот начин за борба против ширењето на коронавирусот. Во Црна Гора последните податоци покажуваат декс од 1 953 тестирани има 570 новозаразени и шест смртни случаи.

Поврзани вести