За прв пат годинава нема да биде доделена Златната топка. Престижното признание кое му се доделува на најдобриот фудбалер во сеозната, годинава нема да има свој сопственик. Причина секако е пандемијата со корна вирусот која предизвика неколку месечен прекин на фудбалските шампионати ширум светот, па тоа е и главната причина што овој пат ќе нема прогласување на најдобар фудбалер. Ова е прв пат во 64 годишната историја на наградата “Златна топка“ да изостане свечената церемонија и доделувањето на признанието на најдобриот фудбалер.