Во Аеродром има најмногу активни случаи на Ковид-19 во Скопје

Министерството за здравство информира дека во Скопје последните 24 часа се регистрирани 20 нови случаи на Ковид-19. Во истиот период оздравени се 41 пациент.

Со тоа, вкупната бројка од почетокот на епидемијата во Скопје изнесува 6.326 од кои активни се 540.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Аеродром – 91

• Гази Баба – 73

• Центар – 71

• Карпош – 67

• Кисела Вода – 56

• Чаир – 53

• Бутел – 37

• Ѓорче Петров – 22

• Сарај – 17

• Шуто Оризари – 12

• Студеничани – 10

• Илинден – 10

• Арачиново – 9

• Петровец – 4

• Странец – 3

• Сопиште – 2

• Чучер Сандево – 2

• Зелениково – 1

• Нераспределен-0

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста