Полицискиот час го прекршиле 28 лица, 431 не носело маска

Од 20.00 часот (12.04.2021) до 05.00 часот (13.04.2021) констатирано е дека 28 лица не ја почитувале забраната за движење.

Во текот на изминатото деноноќие (12/13.04.2021) пак за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 431 прекршок.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.

Advertisements