ОД УТРЕ ПОЛИЦИСКИ ЧАС ВО ЧЕШКА ПОРАДИ КОВИД-19

И чешката Влада донесе одлука за полициски час од 21 часот до 5 часот наутро и ќе биде на сила до 3 ноември.
Според одлуката, дополнително ќе се ограничи работата на продавниците за малопродажба.
Продавниците во малопродажба, кои продолжуваат да работат според сегашните ограничувања, мора да бидат затворени до 20 часот и во недела, со исклучок на бензинските пумпи и аптеките.

Поврзани вести