6 астролошки датуми кои во наредниот месец ќе донесат пресврт

Астролозите велат дека Сонцето што влезе во знакот на Девица на 22 август донесе сосема поинаква енергија во споредба со онаа што ја имавме додека бевме во Лав.

Во следниот месец, додека Сонцето е во со соѕвездието на овој знак на земјата, не очекува помирен и постабилен период.

Девицата е симбол на аналитичност, независност, интелигенција и внатрешна сила. Овој знак нe мотивира да ги гледаме работите од поширок агол.

Девицата е еден од најобезбедните хороскопски знаци и не учи како да го примениме она што го знаеме во пракса.

За време на владеењето на Девицата, не чекаат неколку енергетски важни состаноци во следниот месец.

Првиот значаен датум е 29 август, кога Меркур влегува во знакот на Вага и кога не очекуваат промени во јазлите на Месечината. Меркур, планетата на комуникација, која е владетел на Девица, ќе влезе во Вага и ќе овозможи комуникацијата конечно да стане пристојна, значајна и дипломатска.

Овој аспект може да не поттикне да го смениме изгледот на нашиот дом или стилот на облекување. На овој ден, осцилацијата на Месечината е пред нас, што се случува кога Сонцето се усогласува со лунарните јазли, што може да предизвика одредена нестабилност.

6 септември
Новата месечина во Девица, 6 септември, носи мешани енергии. Можеби ќе бидеме мотивирани и енергични, подготвени да пробаме нешто што отсекогаш сме го сакале. За тоа ќе можеме да им се заблагодариме на енергиите на Марс и Уран, кои се активни.

Во исто време, ова е период на интроспекција кога ќе преиспитаме некои постапки и ќе работиме на заздравување на некои стари рани. Можеби ќе се соочиме со нашата сенка, можеби со нешто што е во нашето колективно несвесно и да се ослободиме од тие негативни состојби.

10 септември
Кога Венера ќе влезе во Шкорпија на 10 септември, тоа ќе донесе зголемена емоционалност и ќе ни олесни да се поврземе со женските принципи во нас.

14 септември
Кон средината на септември, поточно на 14 септември, Марс ќе влезе во Вага, што ќе биде клучна астролошка тема во следниот месец. За време на престојот на Марс во Вага, тој ќе биде главен играч во космичката енергија од крајот на септември до октомври.

Воинствената, но тешка енергија на Марс може да не поттикне да бидеме продуктивни, енергични и бестрашни. Од друга страна, може да предизвика и вжештени емоции. Бидејќи Марс ќе биде во Вага во поголемиот дел од овој период, дефинитивно ќе бидеме повикани да најдеме рамнотежа кога станува збор за начинот на кој работиме со оваа огнена, машка енергија.

20 септември
Полната месечина во Риби на 20 септември ќе ни донесе потреба да бидеме нежни со себе и ќе не поттикне да размислуваме за сопствениот животен пат. Работите можеби не се како што изгледаат. Ова е нашиот потсетник да ѕирнеме внатре и да и веруваме на нашата интуиција. Можеби ги немаме сите потребни одговори од надворешниот свет, но движењето низ внатрешниот свет може да доведе до големи лични откритија и согледувања.

22 септември
Владеењето на Девица завршува на 22 септември, кога Сонцето влегува во Вага. Рамноденицата се случува во исто време, ден кога ноќта и денот траат подеднакво. Ова е моментот кога природата ги покажува своите лековити сили. Советот е да поминете некое време во природа, да ги впиете неговите звуци и енергија. На овој начин, подгответе се за нов период пред нас – за владеење со Вага.

Advertisements