НАЈНОВИ ВЕСТИ

Скопскиот аквадукт се распаѓа, СДСМ целосно заборави на ветувањата за реконструкција и уредување

Скопскиот аквадукт целосно заборавен од СДСМ иако претходно долг период го користеа за политичка пропаганда ветувајќи негова реконструкција и креирање на туристички и културен простор во неговата околина. Тој денес се наоѓа во катастрофална состојба, а просторот околу него повеќе наликува на депонија.

Претставници на СДСМ во минатото го посетуваа Аквадуктот и ветуваа дека ќе започне со конзервација и реконструкција. Воедно во рамките на тој проект, тие најавија дека просторот околу него ќе биде уреден и заштитен предел каде Град Скопје и околните општини ќе одржуваат културни содржини за граѓаните и туристите кои го посетуваат главниот град.

Имено, поранешниот министер за култура и актуелен советник на Заев, Роберт Алаѓозовски пред парламентарните избори во 2016 година на 6 октомври како претставник на СДСМ изјави дека тие ќе го заштитат и реконструираат аквадуктот, а воедно и просторот околу него ќе го направат туристички и културен предел за сите граѓани и посетители на Скопје.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста