-1 C
Скопје
22.02.2019

Култура

Започна 45-та Галичка Свадба

Со поставување на традиционалното знаме започна 45-то издание на Галичката свадба, една од најспектакуларните културни манифестации во земјата. Младенци на годинашната манифестација се Тања Лепческа, со потекло од Галичник и Златко Димовски. Тие се избрани...

„Исцелител“ ќе се прикажува во грчките кино-сали

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19 јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во едно од најстарите кина во Атина – „Трианон“. „Исцелител“ е прв...

Јубилејно 25. издание на „Охридски трубадури“

На 25. меѓународен музички фестивал  „Охрид  Фест –Охридски трубадури“, кој ќе се одржи  од 6 до 8 септември годинава е најавено учество на над 70 пејачи. Покрај македонските фолк и поп  звезди,  на фестивалот  ќе...

Отворање на Кафе – кино со комедијата „Смртта на Сталин“

Кафе-киното на „Скопско лето“, кое вчеравечер почна со филмот „Смртта на Сталин“, ќе продолжи до 21 јули со проекции од 21 часот во Сули ан - Факултет за ликовни уметности. На програмата вечер е воената...

Десет филмови на програмата Кафе-кино на „Скопско лето“

Кафе-киното на „Скопско лето“, кое вчеравечер почна со филмот „Смртта на Сталин“, ќе продолжи до 21 јули со проекции од 21 часот во Сули ан - Факултет за ликовни уметности. На програмата вечер е воената...

„Исцелител“ ќе се прикажува во грчките кино-сали

Македонскиот игран филм „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески од 19 јули ќе се прикажува во грчките кино сали. Својата кино премиера филмот ќе ја има во едно од најстарите кина во Атина – „Трианон“. „Исцелител“ е прв...
WordPress Image Lightbox Plugin