Украина

Трамп побара и од Кина да го истражи Бајден (ВИДЕО)

Американскиот претседател Доналд Трамп кажа дека сака Украина и Кина да го истражат неговиот политички соперник, демократот Џо Бајден и неговиот син, отворно барајќи го она поради што демократите во Конгресот отворија истрага за негово отповикување.