Ударни вести

КОВИД – 19

Прилози

Свет

САД и Кина во заедничка борба против климатските промени

САД и Кина во заедничка борба против климатските промени

Кина и САД се двата најголеми загадувачи во светот &; и нивните идни активн ...
САД: Непријатни изненадувања за Демократите, расте рејтингот на Републиканците

САД: Непријатни изненадувања за Демократите, расте рејтингот на Републиканците

Непријатни изненадувања за Демократите – Републиканците победија во трката за гу ...
Лекот Молнупиравир надеж за спречување на размножувањето на Корона вирусот

Лекот Молнупиравир надеж за спречување на размножувањето на Корона вирусот

Овие пилули се надеж за заразените од Ковид. Фармацевтската компанија Мерк со ...
САД се соочуваат со сериозен проблем во испораката и доставата на стоки од странство

САД се соочуваат со сериозен проблем во испораката и доставата на стоки од странство

Празни полици и поскапи производи – Соединетите Држави се соочуваат со сериозен ...
САД започнаа имунизација на животните во зоолошките градини

САД започнаа имунизација на животните во зоолошките градини

Речиси 188 милиони Американци или% од вкупното население е целосно вакциниран ...

Балкан

Кои се првични сомнежи за причините за несреќата во Бугарија?!

Кои се првични сомнежи за причините за несреќата во Бугарија?!

Автобусот со македонски државјани излетал на автопатот Струма кај бугарското сел ...
Трагедијата во Бугарија е најтешката автобуска несреќа во Европа во последната деценија

Трагедијата во Бугарија е најтешката автобуска несреќа во Европа во последната деценија

Денешната автобуска несреќа во Бугарија, во која загинаа најмалкулица, е нај ...
Несреќата на автобусот е резултат на човечка грешка, тврди секретарот за безбедност на Перник, Пиргов

Несреќата на автобусот е резултат на човечка грешка, тврди секретарот за безбедност на Перник, Пиргов

Автобусот се движел со надкилометри на час и нема ниту еден милиметар знаци ...
Двојни избори во Бугарија-државниот врв со непроменети ставови кон Македонија

Двојни избори во Бугарија-државниот врв со непроменети ставови кон Македонија

Непопустливоста кон Македонија и цврстото бугарско вето остана во фокус и на тре ...
Aлбанија воведе двонеделен карантин, а границите на Грција остануваат затворени

Aлбанија воведе двонеделен карантин, а границите на Грција остануваат затворени

Мерки за спречување на коронавирусот, воведуваат соседите на нашата држава. Алба ...