});

Дијаспората се регистрира за референдумот

Иако референдумската кампања не е официјално започната, пораките за бојкот  и за излегување на референдумското изјаснување се се почести. Интерент

Read more

Втори Август 2018-та – можеби последниот Илинден во Република Македонија

Историчарите и аналитичарите се исплашени дека всушност навистина оваа година за последен пат овој празник се прославува во Република Македонија,

Read more

Чествување на споменот на децата бегалци од Егејска Македонија

Почна одбележувањето на 70 годишнината од граѓанската војна во Грција, во која, 30.000 деца – Македонци, беа протерани од земјата.

Read more