Категорија: Магазин

АХВ: Превентивно затворена сендвичарница во скопски Аеродром

АХВ: Превентивно затворена сендвичарница во скопски Аеродром

Сендвичарница во Аеродром е превентивно затворена по извршен инспекциски надзор, соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство  По добиено  известување од ЈЗУ Центар за јавно здравје ... Прочитај повеќе

Прв пат во земјава  во „Аџибадем Систина“ изведена микроневрохируршка операција со флуоресцинско боење водена од невронавигација

Прв пат во земјава во „Аџибадем Систина“ изведена микроневрохируршка операција со флуоресцинско боење водена од невронавигација

УСПЕШНО ОТСТРАНЕТ ГОЛЕМ ТУМОР НА МОЗОК КАЈ 43-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ Медицинскиот тим предводен од проф. д-р Слободан Дамјановски, специјалист поневрохирургија и д-р мед. науки Миленко Костов, ... Прочитај повеќе

Новинарка, критичарка, рецензентка, координаторка – и добивала и делела народни пари, конфликт на интереси кај Ана Василевска

Новинарка, критичарка, рецензентка, координаторка – и добивала и делела народни пари, конфликт на интереси кај Ана Василевска

Ана Василевска – новинар, критичар, рецензент во Агенцијата за филм, координатор на филмски фестивал – човек кој во исто време седи на повеќе столчиња - ... Прочитај повеќе

„Аџибадем Систина“, медицински партнер на ФК “Вардар”

„Аџибадем Систина“, медицински партнер на ФК “Вардар”

Како здравствена институција, која е лидер во превенција и третман на спортски повреди,Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од денес ги стави на располагање целокупниот тим икапацитет ... Прочитај повеќе

Една година по вградувањето вештачки колк, 30-годишната Менче е подготвена да трча маратон

Една година по вградувањето вештачки колк, 30-годишната Менче е подготвена да трча маратон

„Никогаш не претпоставував дека по 6 години макотрпен и болен пат со колкот, ќе живеамеве веќе една година активно, како нов човек, кој живее совршен ... Прочитај повеќе