Категорија: Скопје

Студентите и дадоа црвен картон на власта – протести за достоинство и подобри услови

Студентите и дадоа црвен картон на власта – протести за достоинство и подобри услови

Власта падна на испитот кај студентите. Со црвени картони и барање за оставки ја испратија да „полага во казнена сесија“. Над 20 студентски организации, обединети ... Прочитај повеќе

Хаос во градскиот превоз – автобусите постојано доцнат или не се појавуваат

Хаос во градскиот превоз – автобусите постојано доцнат или не се појавуваат

Градот ги закрпи дупките во буџетот на jавното сообраќајно претпријатие, но, ЈСП не ги закрпи дупките во својата работа. Автобусите повторно доцнат, а со тоа, ... Прочитај повеќе

Аеродром се дави во ѓубре, граѓаните револтирани, општината бара од Град Скопје да преземе мерки

Аеродром се дави во ѓубре, граѓаните револтирани, општината бара од Град Скопје да преземе мерки

Скопје се дави во смет. Сликата на терен која ја регистрираше камерата на Алфа е очајна. Скопјани велат, не се задоволни од хигиената во градот. ... Прочитај повеќе

Врховниот суд донел одлука за одземање на работнички дом на ССМ – претседателот на ССМ Трендафилов обвинува за фашизам

Врховниот суд донел одлука за одземање на работнички дом на ССМ – претседателот на ССМ Трендафилов обвинува за фашизам

Фашизмот во Македонија се враќа на голема врата, тоа е вистинската причина поради која сакаат да ни го одземат имотот, порача раководството на ССМ. Претеседателот ... Прочитај повеќе

17-годишниот Ѓорѓи Николовски го фати крстот во водите на Вардар во Скопје

17-годишниот Ѓорѓи Николовски го фати крстот во водите на Вардар во Скопје

Бог се јави, навистина се јави! Седумнаесет годишниот Ѓорги Николовски беше најсреќениот од стотината учесници кои се фрлија по крстот во главниот град. Го извелече ... Прочитај повеќе