Ударни вести

КОВИД – 19

Прилози

Свет

Децата ќе продолжат да учат од дома во Унгарија

Децата ќе продолжат да учат од дома во Унгарија

Одлуката за повторното отворање на училиштата во Унгарија  е повлечена со оглед ...
Американски разузнавачи: пандемијата ги разгорува конфликтите на глобално ниво

Американски разузнавачи: пандемијата ги разгорува конфликтите на глобално ниво

Американските разузнавачки служби упатија предупредувачки пораки во своите годиш ...
Мнозинството Унгарци не размислуваат за одмор во странство

Мнозинството Унгарци не размислуваат за одмор во странство

Додека се чека Европската комисија ;да ја донесе одлуката за ковид пасоши з ...
Бесконечност борба за еднаквост во САД-за 20 години белците помалку од половина од населението?

Бесконечност борба за еднаквост во САД-за 20 години белците помалку од половина од населението?

Соединетите Држави стануваат се помултиетничка земја. До-та се очекува белц ...
Унгарија предничи по бројот на вакцинирани против ковид во ЕУ, но ја има најголемата стапка на смртност во светот

Унгарија предничи по бројот на вакцинирани против ковид во ЕУ, но ја има најголемата стапка на смртност во светот

Унгарија вакцинираше повеќе население од која било земја во Европска Унија, но в ...

Балкан

Бојко Борисов си поднесе оставка

Бојко Борисов си поднесе оставка

Премиерот на Бугарија, Бојко Борисов поднесе оставка пред новоизбраното-то На ...
Грција се отвора за Србија – ќе има влез за сите вакцинирани

Грција се отвора за Србија – ќе има влез за сите вакцинирани

Грција ги отвара границите за србите со потврда за вакцинација или со негативен ...
Американски лек против Ковид-19

Американски лек против Ковид-19

Александар Вучиќ во изјава за РТС зборуваше за вакцинацијата против коронавирус ...
Албанија почнува со вакцинација против Ковид-19

Албанија почнува со вакцинација против Ковид-19

Во Албанија денеска почнува вакцинацијата против коронавирусот, истакна премиеро ...
ВО СРБИЈА БЕЗ ОРГАНИЗИРАН ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА, РЕСТОРАНИТЕ ЌЕ РАБОТАТ ДО 18 ЧАСОТ

ВО СРБИЈА БЕЗ ОРГАНИЗИРАН ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА, РЕСТОРАНИТЕ ЌЕ РАБОТАТ ДО 18 ЧАСОТ

На 31 декември ијануари рестораните и кафулињата во Србија ќе бидат отворени ...