Зоран Заев е подготвен да се договара за нашата историја со Бугарите

Зоран Заев во интервјто на Клик Плус на ТВ 21 изјави дека Македдонија и Бугарија треба да ја дефинираат заедничката историја, а не да се гледа само од една или друга страна.

„Тој договор е успешен договор, тој мора да живее меѓу народите на двете земји Во тие два народи кои се спомнуваат внатре има заедничка историја, таа треба да ја дефинираме и заедничката историја треба да ги негуваме заедничките вредности и на Гоце Делчев и на другите историски епохи, а не само на едната страна или на другата. Верувам дека ќе најдеме договор“ изјави Заев.

Според него интерес на бугарскиот народ се нашите евроинтеграции но и да се решаваат отворените прашања, а само Заев покажал дека може да решава такви прашања.

 

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста