Зиадин Села: Срамно, денес во 2020 година се одвива кампања со ветувања за вода за пиење

Зиадин Села и кандидатите за пратеници во шестата изборна единица од Коалицијата „Сега е време“, денеска  на состаноци со граѓаните на Општина Желино. Пред жителите на Дебрце, носителот на списокот на кандидати за пратеници во шестата изборна единица, Зиадин Села зборуваше за проблемите со кои се соочуваат албанските граѓани низ целата земја и го понуди нивното решение, барајќи од жителите на оваа област да гласаат на 15 јули за број 5, како единствена алтернатива што носи надеж и „држава за сите“.

Албанците, денес во 21 век, во 2020 година имаат недостиг на вода за пиење. Ова е сериозно. Срамно е што и денес, 30 години по независноста на Македонија и 18 години од Охридскиот договор, по сите тие изборни циклуси, ние сè уште водиме кампања со ветувања за вода за пиење. Во оваа ситуација не донесоа тие кои денес сакаат да ни го измијат мозокот со соништа. За 18 години тие ги имаат сите овластувања и не беа во можност да обезбедат вода за обичниот Албанец. Ние ќе го сториме тоа, но со ваша помош и доверба. Ќе го добиеме тоа што го заслужуваме и зависи од нас, така што на 15 јули да гласаме за промената, да го заокружиме бројот 5, коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива, да ја направиме државата за сите “, им порачал Зијадин Села на граѓаните.

Коалицијата АА-ААА и кандидатите од шестата изборна единица денес реализираат состаноци со жителите на Дебрце, Требош, Палатица, Желино и Стримница во Општина Желино.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста