Жители на Злокуќани дишат прашина

Бучава и прашина во изобилство – секојдневие на жителите на скопската населба Злокуќани во Општина Карпош. Во непосредна близина на домовите има фабрика за сепарација на песок, на која местото не и е тука, сметаат жителите. За проблемот кој го имаат со години, известени се и општината и Град Скопје но никој со решение за него. Граѓаните велат дека се подготвени да излезат на улица доколку институциите останат глуви на барањата.

Поврзани вести