Затвореници од кумановски затвор се жалат на ужасните услови, бараат нормален третман

Веќе неколку дена затвореници од кумановски затвор се жалат на ужасните услови, бараат нормален третман како сите затвореници. Дел од нив во разговор за Алфа велат дека освен лошата храна, службите не им давале ниту вода. Приморани биле сами да си купуваат, а се капат со шишиња кои тешко ги набавуваат. Еве дел од сведочењето.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста