Заев: Глас за ДУИ е глас за Мицкоски и Груевски

ДУИ не вредат пет пари на пазарот на гласови. Тоа е мојот став денес, беше мој став и тогаш, во времето кога е снимен разговорот објавен денеска. Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, на овие избори ќе имаат уште помалку.

Сепак и покрај тоа што ДУИ не вреди пет пари, на 27 април 2017 година со сопствен живот го бранев животот на Талат Џафери.

Јас сум ја покажал и докажал мојата љубов и почит кон Албанците на дело. Не само со зборови туку и на дело. Го донесовме Законот за јазици, се грижиме за сите заедници, прв сум ги повикал Македонците да гласаат за Албанци и Албанците за Македонци, прв сум ја отворил партијата за Албанци високи функционери, прв направив предизборна коалиција со албанска партија и лично и фамилијарно сум поврзан со Албанците, кум сум на Мухамед Зекири и тоа ми е големо задоволство.

Целата јавност слушна дека јас не го изговарам никаде тој збор што е навредлив за моите сограѓани Албанци, туку тоа го прави соговорникот во снимениот разговор.

Ваквите ниски и очајни обиди само ме охрабруваат уште посилно да дејствувам за концептот едно општество за сите, чиј предводник сум. Ќе продолжам тоа да го правам и понатаму, со достојна почит кон сите мои сограѓани од сите етнички заедници.

Објавата на оваа срамна манипулација уште еднаш докажува дека глас за ДУИ е глас за Мицкоски и Груевски.

 

https://www.facebook.com/zaevzoran/posts/10158837878352932?__xts__[0]=68.ARCgf4MTFbYD7VJ98ikt7zXU4GSOoqTwv4R1_gaZW8OqNR-Fia-A9AKBdT7Duhfz7CyrRyC32Lnk_zxeRLjX8YBogtM4fsXKwlFCojYRmSKISFOUeYRa8s-RuHM5tGkONnvItEzm_OC0PZlKPMRtIhjgi1FXA48U3c9czp5X89sYzlZtduGlU9pY3Vix7MsV431S68go8C15Ink24-wHPbkgqWNYtfE5tCBwUyWlvGxPPprgsXTnbdnR3qbFKWoaNHuA5TmEwVqX334stDX3joaNWq-hcfZNk6OtxP2cd4olGQO0F0U9YtIxsZq6jmfI7igV-VEIUJurmQ&__tn__=-R

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста