За власта развоен, за опозицијата популистички буџет

Жестока полемика во Собранието за ребалансот на буџетот. Власта тврди дека прекроената државна каса е развојна, опзоицијата критикува дека буџетот е популистички за купување изборни гласови.Бизнис заедницата се лути за кратењето на капиталните инвестиции. За ребалансот на буџетот, задолжувањето, но и за последиците од прогресивниот данок, Билјана Трендафилова разговараше со бизнисменот Горан Рафајловски.