За Пендаровски е нормално ОБСЕ и ОДИХР да ги набљудуваат изборите со помала мисија

Претседателот Стево Пендаровски нема ништо против ОБСЕ и ОДИХР да ги набљудуваат изборите со помала мисија.Тоа според него било нормално во вакви услови со корона вирусот.

Власта и опозицијата се согласни дека мора да има мисија на ОБСЕ/ОДИХР. Но, во овој момент не може да се очекуваа таа мисија да биде со полн капацитет, вели Пендаровски

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста