Во вторник делови од неколку општини во Скопје без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека за ден 18.08.2020 година (вторник), планирани се следните технички зафати во електро-системот во градот Скопје.

– од 05:00 до 07:00 часот: Визбегово, скоро цела општина Чаир, нас.Бутел 2, нас.Бутел 1, нас.Железара, дел од нас.Радишани, нас.Бел Камен, нас.Кучевишка Бара, Скопје – Север, дел од Шуто Оризари. (општина Бутел);

– од 09:00 до 15:00 часот, помал дел од ул. Босна и Херцеговина, поточно објектите во околината на КЕЦ на ЕВН – Васил Главинов. ( Општина Бутел )

Овие делови од Скопје во горенаведените периоди ќе останат без електрична енергија.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста