Во време на пандемија Владата стимулира коцкање

Во време на пандемија, Владата стимулира коцкање. Остри реакции од Здружението “Антикоцкање” на одлуката со која на граѓаните ќе им се овозможи и онлајн да се обложуваат. Владата,со ова велат, уште еднаш покажа дека важни и се бизнис интересите, а не народот.

Реагираат и граѓаните.Властите велат, имаат многу поважни работи да средат.

Од казината и обложувалниците државата добива највисоки давачки и тука се гледа интересот на Владата во сето ова, вели Абдиу.Се правдаат со зачувување на околу 8000 илјади работни места,а не мислат за илјадници други граѓани, соочени со губење на работата.

Милена Вучевска

Advertisements