ВО СРБИЈА ОД ДЕНЕС НА СИЛА СТАПУВА НОВА ЗАШТИТНА МЕРКА-ДОКОЛКУ НЕ СЕ ПОЧИТУВА НАЈАВЕНИ ПОСТРОГИ КАЗНИ

 Србија го скрати работното време на угостителските, трговските и занаетчиските објекти до 23 часот. Причината е повторниот пораст на бројот на ново-заболени, особено во главниот град, поради масовните прослави и собири во клубовите.

„Сите мерки што се воведени сега се и доволни и ефикасни, но ако се придржуваме до нив. Ако не се придржуваме до нив, следната мерка ќе биде да се зголеми строгоста во санкциите“, велат од српскиот кризен штаб.