ВНИМАТЕЛНО: Избегнувајте туширање наутро!

Отсекогаш имало дебата за тоа дали е подобро да се туширате наутро или навечер, но дерматолозите откриле неколку причини зошто е подобро да се туширате навечер и препорачуваат да поминете околу 5 до 10 минути во туш. Иако времето за туширање се сведува на вашите лични преференции, ноќеното туширање има повеќе придобивки за убавината и здравјето, како што пишува Bright Side.

Тоа ви помага да заспиете

Подобро е за кожата

Помага при алергии

Косата е поздрава

Го намалува потењето

Спречува грчеви во мускулите

Advertisements