Вистински спектакл, единствениот хотел на светот во форма на кошница (Фото)

Ова одморалиште е исто така наречено хотел “саќе”, поради неговата инспирација и еклектични декорации. Изградена веднаш до карпата во близина на планината Лаошан, одморалиштето има петстотини соби кои се одлични само колку што сакате. Локацијата каде што се наоѓа го прави идеален за сите оние кои се желни за возбуда и бараат искуства како што се скокање или качување по карпата.

Овој проект ќе се состои од 12-метарска кула и дополнителна дваесет-приказна кула, со поврзан три-страна подиумот. Меѓу неговите идилични погодности, овој хотел има две гигантски глави во форма на лав, издлабени од природен камен, од над сто скулптори за околу половина година. Тие се 30 метри над земјата и навистина се нешто што треба да се види.

„Нанџинг“ хотелот е навистина грандиозна структура, која се наоѓа во многу тивка средина. Зафаќа површина од околу 105.000 квадратни метри и се очекува да стане главна карактеристика на источната кинеска провинција.