Вера Коцо: Потребни се реформи во судството, квалитетни и чесни судии со интегритет

Вера Коцо: Потребни се реформи во судството, квалитетни и чесни судии со интегритет

Судството е на колена и мора итно да се спроведат реформи за да се врати довербата на граѓаните во институциите и да имаме вистински заложби за борба против корупцијата и гонење на криминалот. Потребни се судии со интегритет кои ќе овозможат да имаме професионално независно судство – предупредува поранешната врховна судијка Вера Коцо. Вели – прво треба да се започне со реформи во Судскиот совет и Академијата за судии и јавни обвинители. Разговорот со поранешната судијка го води колешката Адријана Алексиеска.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )