Вашингтон: Белград и Приштина да преговараат без провокации и да се вратат на дијалогот

Белград и Приштина треба да ги отстранат препреките, да ги избегнат провокациите и да се вратат на преговорите, соопшти Стејт департментот по повод откажувањето на состанокот на лидерите на Србија и Косово во Париз на 1-ви јули.

Во соопштението Стејт департментот се наведува дека САД продолжуваат да го поддржуваат дијалогот, со посредство на ЕУ и нормализација на односите меѓу Белград и Приштина.